Wil jij beginnen met beleggen?

 

Bron: https://bearsandbulls.nl

 

 

Handige artikelen:

4 Zwitserse aandelen - https://bearsandbulls.nl/4-zwitserse-aandelen/

De oorlog kent ook winnaars - https://bearsandbulls.nl/de-oorlog-kent-ook-winnaars-3-aandelen-in-tijden-van-oorlog/

Alles over beleggen - https://telegra.ph/Alles-over-beleggen-voor-beginners-08-26

Handleiding voor beginners - https://s3.amazonaws.com/beginnenmetbeleggen/index.html

Investeren in de Verenigde Staten - https://beleggenvoorbeginners-nl.blogspot.com/2022/07/investeren-in-amerika-voor-een-hoog.html

 

 

 

Beginnen met beleggen is voor veel mensen een grote en belangrijke stap. Voor beginners kan beleggen best ingewikkeld zijn en behoorlijk veel vragen oproepen. Zodoende schrikt beleggen ook veel mensen af en dat is erg jammer, want beleggen is helemaal niet lastig en hoeft ook niet veel risico tot gevolg te hebben. Aan de hand van dit artikel leggen we je uit wat je als beginnende belegger moet weten en helpen we je op weg om de eerste stap te zetten in de wereld van het grote geld. We beginnen met je te vertellen wat beleggen is, behandelen de motieven die beleggers kunnen hebben, favoriete vormen van beleggen en de risico’s en hopen je zo goed mogelijk te informeren zodat jij ook met enthousiasme kunt beginnen met beleggen.

Waarom zou je beginnen met beleggen?

Om welke reden zou je willen beginnen met beleggen is een belangrijke vraag die je eerst zou moeten beantwoorden voordat je verder kunt. Mensen hebben tal van redenen om te starten met beleggen. Het kan zijn dat ze geld over hebben en beleggen als een nieuwe hobby zien, maar het kan ook zijn dat men niet tevreden zijn over de rentes op spaargeld. Veel mensen willen beleggen om er uiteindelijk meer winst mee te behalen. Wie zich goed verdiept kan zeker winst maken op de beurs, bijvoorbeeld door te investeren in dividendaandelen van grote bedrijven. Wat je doel ook is, bij ieder doel past weer een andere vorm.

Hoe werkt beleggen?

Als je begint met beleggen schaf je een aandeel in een bedrijf aan of een fonds van meerdere bedrijven. Je koopt dan voor een stukje vermogen een stukje van het bedrijf en is het vervolgens afwachten tot de koers omhoog zal gaan. Als de koers stijgt, heeft dat direct effect op jouw investering. Daalt de koers echter, dan zal jouw investering ook dalen. Je gaat dit zelf aanvoelen en je zal zelfs vertrouwd raken met goede dagen op de beurs en slechte dagen. Beleggen is onder te verdelen in verschillende vormen en bij ieder van die varianten komt een andere manier kijken. Maar ook het te nemen risico verschilt van aanpak tot aanpak en beleggingsvorm tot beleggingsvorm.

Beleggingsvormen voor beginners

Wil je succesvol beginnen met beleggen zijn er feitelijk vier vormen van beleggen de moeite meer dan waard: dividendbeleggen, beleggen op koerswinst, daytrading en penny stocks. Bij beleggen in dividend loop je het minste risico, omdat wisselende koersen niet belangrijk zijn en je vooral je dividend wil binnen halen. Hoogdividend aandelen kunnen op den duur zorgen voor een vast maandelijks inkomen uit je beleggingen. Beleggen in koerswinsten betekent dat je laag inkoopt en verkoopt als de koers hoger ligt. De techniek die erbij hoort moet je jezelf zien eigen te maken door het te oefenen en erover te lezen. Risicovoller is daytrading, omdat je gericht op koersverschillen inspeelt en winst maakt als je veel geld inzet. Ook penny stocks zijn risicovoller, maar kunnen ook een goed rendement hebben. Je koopt dan aandelen die heel goedkoop zijn en daardoor heel veel fluctueren gedurende korte momenten.

Risico’s

Je hebt kunnen lezen dat je bij elke vorm van beleggen een risico loopt. Hierbij laten we tal van risicovollere beleggingsinstrumenten als hefbomen en cfd’s even buiten beschouwing, omdat die niet geschikt zijn voor beginners. De minste risico’s vind je bij beleggen in hoog dividend, al zullen deskundige beleggers ook risico’s van andere producten inschatten en daarnaar handelen. Bij overige beleggingen is er altijd het risico dat je investering minder waard wordt. Echter, al je vermogen verliezen kan alleen als een fonds verdwijnt omdat een bedrijf failliet gaat. In dat geval zie je zoiets wel aankomen en is het risico nog wel in te kapselen. Toch luidt ons advies om alleen met geld te beleggen dat je echt kunt missen en consequent te zijn met je inleg.

Kun je zelf beleggen?

Tot slot kan het zijn dat je twijfelt om zelf te gaan beleggen of je geld door een vermogensbeheerder te laten beleggen. We willen daar eerlijk over zijn, net als vrijwel alle beleggingsdeskundigen en mensen uit het vak. Als je echt wil verdienen aan het beleggen, raden we je met klem af om je geld in een of ander fonds te stoppen van een vermogensbeheerder. Veel geld zal aan de strijkstok blijven hangen en de banken rekenen hoge commissies, waardoor er uiteindelijk maar weinig bij jou komt. Beleg lekker zelf je geld en leer met vallen en opstaan. Investeer je eerste 100 euro en zie dan wat ermee gebeurt. Daarmee ben je baas over de beleggingen die je doet en heb je er zelf ook het meeste profijt van.